Project VERNIMMEN

Opdrachtgever: Familie Vernimmen
Omvang: Verbouwing particuliere woning
Locatie: Gemeente Maastricht

De opgave bestond uit het herindelen van de eerste verdieping en de zolder.
De bestaande woning kent veel authentieke elementen, waaronder een monumentale houten trap die de verdiepingen verbindt. De zolderverdieping is bij het wonen betrokken door een vaste trap naar de zolder te realiseren. Deze nieuwe trap licht in het verlengde van de bestaande trap. Uit respect voor de bestaande vormgeving is gekozen de toevoeging (het nieuwe trapdeel) uit te voeren in een afwijkend materiaal (staal met houten treden) en een afwijkende vormgeving. De toegevoegde ruimte op zolder is voorzien van een pui met veel glas om enerzijds de privacy te waarborgen en anderzijds een zo open mogelijke relatie tussen de verdiepingen te garanderen.
Op de eerste verdieping is een master-bedroom met eigen sanitaire voorzieningen gerealiseerd en is de bestaande badkamer gerenoveerd en opnieuw ingedeeld.
De nieuwe elementen voegen zich naar het chique karakter van de bestaande woning, waarbij de nieuwe vormgeving goed hierbij aansluit. Met name door de toepassing van natuurlijke materialen en de minimalistische vormgeving van de toegevoegde interieurelementen.

 

*Dit project is onder verantwoording van Peter Claassens  gerealiseerd door N Architecten.